Kärleken, ett val?

Ingen, och jag repeterar, ingen har sagt att Kärlek är enkelt. Inte någon som har upplevt riktig kärlek i alla fall.
Jag minns när jag var liten och älskade att kolla på disneyfilmer med lyckliga slut. Där Odjuret fick sin Belle och där Prinsen fick sin Snövit och i tonåren byttes dessa figurer ut mot Richard Gere och Julia Roberts i "Pretty Woman", Jennifer Lopez och Matthew Mcconaughey i "The Wedding planner" eller Adam Sandler och Drew Barrymore i "The Wedding singer" listan är lång. Men du får bara se det vackra slutet när alla dansar på rosa moln och inga problem i världen verkar finnas till. Det finns ingen uppföljare som i våra liv, och inga lyckliga slut.
Vi skapar vår dag, morgondag och våra slut och vi som lever i ett seriöst förhållande eller äktenskap måste VARJE dag välja vår partner i allt vi gör för att vi ska ha ett hälsosamt liv tillsammans. Det är lätt att säga inför 120 pers i en kyrka och inför Gud när du uppfylld av så mycket kärlek till din älskade, att du kommer att älska denne i nöd och lust. För just då är det ju egentligen bara lust det handlar om. Vad händer när känslorna svalnar? För de gör de! När nöden är som störst och kärleken känns så långt bort? Då börjar det istället handla om ett val. Att inte låta dina känslor styra alla dina val. För let's face it, då hade ingenting varat längre än en dag max en vecka. Du ska börja välja din partner och välja er kärlek för varandra trots att det är svårt och trots att saker och ting har blivit fel, för sådant händer.
Jag och min sambo har haft vår beskärda del av otrevligtheter i vårt förhållande men jag kan stolt säga att jag fortfarande står vid hans sida och han vid min, och att vi tillsammans väljer varandra i det lätta och i det svåra. I nöden och i lusten. Och vi är inte ens gifta. Kanske någon gång. Men detta med att välja gäller inte enbart för gifta par utan också för er sambopar, särbos, unga par m.m. vill ni framåt, så lev med din kärlek i alla lägen, för kärlek är inte enkel. Förälskelsen är enkel, men inte kärleken. Skapa ert "Lyckliga i alla sina dagar" varje dag! Det är det jag vill och tänker göra med min sambo.


Finbesök från Stockholm

Fick finbesök av min älsklingsmalin igår! Alltid lika mysigt :)

Familjekärlek & annan kärlek

Nu är vi ensamma igen Adam och jag. Mamma och Mathias var nyss här på middag! Syrran kunde tyvärr inte komma men det blev trevligt ändå. Menyn bestod av en varmrätt med kantarellrisotto och kycklingspett och en efterrätt bestående av kaffe och citroncheesecake. Mycket gott och mycket trevligt! :) Efter maten satt vi och kollade på deras bröllopfoton, mingelbilder, och svensexa/möhippavideon. Bröllop är fantastiska så är det bara!


Nu efter allt slit under dagen med matlagning, storstädningen och möten så har kvällen blivit kalas. Det är nu jag förstår hur mycket jag saknar dem undermedvetet i vardagen, det är ju ändå min familj och den bästa utan tvekan! Jag jag känner mig ändå nöjd att jag tog beslutet att flytta hemifrån just i detta skedet i livet. Jag har en fantastiskt pojkvän, numera sambo, som verkligen är en på miljonen! Sådana som honom hittar du inte i första taget! I'll tell you! Det brukas sägas att; Man ska vaska mellan mycket sten och skit innan man hittar guld, och jag är glad att jag redan såhär tidigt i livet hittat en liten guldklimp:)

För övrigt så ringde jag pappa nyss och hälsade grattis i efterskott till lillebror som fyllde år i onsdags! Pojken blir ju så stor, åtta bast liksom! Så på söndag tar jag och syrran en tripp till Uppsala för att fira honom ordentligt :)
Juste! Imorn kommer Malin och hälsar på mig :) WOHO! :D
Lite gamla bilder på mig och mina älskade syskor.
Anna Jonathan David
<3


Musikens under


Tack för all inspiration ni ger genom er musik och era texter.Melissa Horn - Lars Winnerbäck

92 dagar kvar till Julafton

Den här bloggen är fortfarande ett stort mysterium för mig. Jag har fixat mig en "header" men har inte den blekaste aning om hur jag får upp den på själva framsidan. Jag har tittat på hur många "guider" som helst men ingenting tycks hjälpa. Jaja, jag får tänka på de svältande barnen i Afrika. Det brukar öka perspektivet något! 

Idag är väl en dag som igår. Städar, diskar, stryker, plockar flyttlådor etc. etc. Allt för att jag äntligen ska få känna att jag är hemma. Men som sagt, det får ta sin tid och i dagsläget känns det helt ok ändå :) Igår bakade jag lite kladdkakemuffins för att bjuda mannen på när han kom hem. Kände mig som en liten Housewife. En mysig sådan. Inte något i närheten av alla fruar som visas på TV!

Nu ska jag alldelens strax ner på stan en stund och hämta ut mina julgardiner och vinterskor jag har beställt. Japp, nu är det bara 92 dagar kvar till Julafton woho! Jag är en jultok utan dess like ;) Jag hoppas att det blir en minst lika bra jul som förra året. Med massor av snö :D


Du hade tid

Idag känns inte som någon bra dag, alls. Jag har visserligen städat lägenheten lite och satt ihop en dum Billy Bokhylla men det är mycket kvar. I och med det, nada Återsken tonight. Plus lite annat, men det tar jag helt enkelt inte här. Är rastlös eftersom jag har varit inomhus hela dagen :/ Det känns lagom roligt. Något som lättar upp humöret lite är ändå att jag faktiskt bor hos Adam nu och sakta men säkert börjar det likna något här hemma. Pratade med Johan, en vän till både mamma och mig, när jag jobbade igår och han sa att det kommer att ta ett tag att få ihop allt som man vill ha det. 

- Ett halvår?
Pröva 20 istället svarade han. 

Jag antar att det får ta den tid det tar. Ibland blir jag lite överstressad bara och vill att allt ska ske nu, med andra ord, inget tålamod alls.

Det är ensamt här uppe.

Jag önskar att Adam kunde vara hemma lite mer.. 

"Vi ses på hjärtats bar"

Jag tror jag har funnit en helt ny kärlek i att skriva musik. Tänk vad mycket du kan berätta med några enkla ackord och med hjärtat på rätta stället! Jag hoppas att jag så småningom kan få jobba med det här på heltid, att gå upp och skriva och framföra det jag har gjort efter så mycket arbete. Och att få ge musik som gåva till en annan människa. GREAT säger jag ;) Mina största förebilder inom "låtskrivandet" och artisteri är definitivt Lars Winnerbäck och Melissa Horn. Dessa människor vet hur man på ett delikat och poetiskt sätt får fram känslorna hos lyssnaren. Mina ord räcker inte till! 

Nu ska höstens spröda löv få inspirera mig ännu mer!

Foto: Adam Vadi-dris


http://www.youtube.com/watch?v=ZSS6V-6l63Y

"Den bästa tiden i ditt liv" ..?

Nu är mamma och Mathias gifta. Och vilket fint bröllop det var sen! Det måste nog räknas till ett av det finare jag har varit på. Sen är det ju extra speciellt när det handlar om två personer som står en så nära. Ska lägga upp lite bilder från bröllopet men det får bli senare, när jag har hittat och samlat ihop alla bilder från de olika kamerorna som användes. Underbart blev det hursom! :)

Föresten så jag har inte lyft ett finger ens idag.. funderar på om jag ska gå ut och ta en lite promenix runt kvarteret innan jag går och lägger mig. Adam har redan somnat, men man kan väl inte klandra stackar'n. Han gick upp kvart i 6 imorse och har jobbat till 5 så jag förstår i fall han är trött. Jag känner mig lite melankolisk för tillfället. Jag vet inte om det är att det börjar bli mörkt som gör att humöret sjunker lite eller om det har med något annat att göra. Kanske att vuxenlivet knackar på dörren och jagar på med blåslampa om hur jag ska börja göra det här till "Den bästa tiden i livet". När är den bästa tiden i livet? Är det när du festar runt och tar dagen som den kommer?, eller är det när du skaffat hus, barn, gift dig, pluggat, rest runt runt och kollat in världens alla hörn? Eller har den tiden redan varit?
Jag vet inte vad jag ser fram emot mest. Bara grejen att flytta och helt sonika börja ett nytt och eget liv tillsammans med sambon känns som en alldelens för tidig milstolpe. Vad ska jag ha hunnit med innan dess? Eller är tiden funderar man helt enkelt överdrivet mycket..? Dessvärre finns det ju ingen bok som heter "Allt du ska göra, och i vilken ålder".  

Nu svamlar jag. Det kanske är dags att ta den där promenaden och få ett uns med syre.
FromSarahWithLoveRSS 2.0